Dermatoscopia computerizata cu tehnologia avansata FOTOFINDER

Investigația cu aparatul Fotofinder este cea mai avansată metodă de diagnostic și monitorizare a leziunilor cutanate la ora actuala, folosind tehnologia imagistică digitală . Ea constă în captarea de imagini digitale ale leziunilor cutanate, inclusiv alunițe și pete pigmentare, cu intocmirea unei harti dermatoscopice (cartografiere) a tuturor leziunilor pigmentare prezente pe suprafata pielii examinate. 

 

Procedura în sine este complet nedureroasa și total non-invazivă, fiind similară cu o sesiune obișnuită de fotografiere. Pacientul este poziționat în fața aparatului, iar medicul sau personalul medical pregătit realizează imaginile, concentrându-se pe zonele de interes sau pe leziunile cutanate suspecte.

 

 

Durata investigației cu Fotofinder poate varia intre 15-30 minute,  în funcție de numărul și complexitatea leziunilor.

 

Care sunt indicatiile Dermatoscopiei computerizate?

 

Principalele indicații medicale pentru utilizarea aparatului Fotofinder se adreseaza  persoanelor cu

·         istoric personal sau familial de melanom sau alte forme de cancer de piele

·         piele deschisa la culoare care se arde usor, sau arsuri solare multiple in antecedente 

·         nevi (alunite) prezente in numar crescut pe piele

·         nevi (alunite) care au crescut rapid in dimensiuni, sangereaza, prezinta mancarime, au un contur neregulat sau o culoare neuniforma

 

Care sunt beneficiile investigatiei cu FOTOFINDER?

 

Investigația cu Fotofinder oferă o serie de efecte benefice, printre care:  • detectarea timpurie a leziunilor cutanate suspecte sau a schimbărilor în alunițele existente.
  • monitorizarea evoluției leziunilor în timp, pentru a depista  rapid si precis  modificări ale aspectului lor
  • evaluarea corecta a riscului individual de cancer de piele și identificarea pacienților care necesită investigații suplimentare sau intervenții chirurgicale
  • imbunătățirea comunicării între medici și pacienți prin intermediul imaginilor detaliate, care pot fi comparate în timp și discutate în detaliu.

 

Care sunt avantajele tehnologiei FOTOFINDER fata de alte tehnologii?

Principalul avantaj al acestei tehnologii este depistarea precoce a melanomului, cea mai grava forma de cancer de piele, dar care tratata la timp are sanse maxime de vindecare. 

 

Investigatia cu Fotofinder ajuta medicul  sa decida rapid si sigur daca pacientul are nevoie de tratament chirurgical sau monitorizare in continuare a leziunilor suspecte. 

 

 

 

Informatii si programari la 0264 406 600

Dermatoscopie: Fotofinder